برگزاری دومین همایش گرامیداشت روز ملی و جهانی زیتون در زنجان

برگزاری دومین همایش گرامیداشت روز ملی و جهانی زیتون در زنجان

میهن نیوز – دومین همایش گرامیداشت روز ملی و جهانی زیتون به همت اتاق بازرگانی استان زنجان به منظور معرفی ظرفیت و جایگاه این استان در تولید زیتون، ارایه انواع فرآوری‌ها و ارزیابی تولید کیفی این محصول و با تکیه بر رعایت استانداردها در سالن همایش‌های بین المللی مهرانه زنجان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری سیاسی میهن نیوز، در این مراسم، محمد مهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، تعدادی از سفیران کشورها درجمهوری اسلامی، دکتر صمد یوسفی اصل رئیس اتاق بازرگانی زنجان،حجت الاسلام جعفری نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری، میرعرب رضی مجری طرح زیتون کشور، روح الله حسنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان و سایر مسئولان استانی و کشوری حضور داشتند .

 

ضرورت بهره گیری از روش های نو در کشت و فرآوری زیتون

رییس اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی زنجان در این مراسم، گفت: زیتون را باید به صورت ویژه ببینیم چون امکان تولید آن در همه کشورها و شهرها فراهم نیست و آب و هوای خاص، موهبتی است که نصیب منطقه طارم زنجان شده است.

صمد یوسفی اصل با بیان اینکه استان زنجان بزرگترین تولید کننده زیتون در کشور است، افزود: این افتخار حاصل زحمات کشاورزان زحمتکش از گذشته تا امروز است.

تولید پایدار زیتون در کشور نیازمند توسعه دانش محور است

 معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی نیز در این همایش گفت: تولید پایدار زیتون در کشور نیازمند توسعه دانش محور است و در این راستا اصلاح و احیای باغ‌های زیتون در دستور کار قرار دارد.

 محمدمهدی برومندی افزود:همه تلاش وزارت جهاد کشاورزی این است که در حوزه سیاستگذاری عملکرد مناسبی داشته باشد.

وی با بیان اینکه در مجموع ۷۰ هزار هکتار باغهای زیتون در کشور وجود دارد، ادامه داد: بیش از ۲۰ هزار هکتار از این باغها در شهرستان طارم در استان زنجان واقع شده است.

برومندی از پیش برداشت ۱۵۰ هزار تن زیتون در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: در زمینه نفوذ دانش برای تولید این محصول راهبردی در کشور باید گام های بلندی برداشته شود و این حوزه در چند سال اخیر توفیقات خوبی داشته است.

وی با بیان اینکه ایران جزو کشورهای عضو شورای بین المللی زیتون است، افزود: در سال ۲۰۲۴ ریاست این شورا به ایران رسیده است.

صنعت زیتون توجیه اقتصادی قابل توجهی دارد

رییس شورای ملی زیتون ایران نیز در این همایش گفت: صنعت زیتون توجیه اقتصادی قابل توجهی دارد و باید با قوت از آن حمایت کرد.  

 مهدی عباسی افزود: صنعت زیتون در کشور فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرده و در این سال ها در کنار موفقیت ها اشکالات و مشکلاتی هم داشته است.

وی ادامه داد: در ۲ دهه اخیر واردات فله ای میوه خام زیتون برای حمایت از واحدهای روغن کشی صورت گرفت که مگس زیتون را برای کشور به ارمغان آورد و واردات کنسرو زیتون هم تا سال ۹۴ ادامه داشت.

عباسی به تشکیل فراکسیون زیتون در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: خروجی این حرکت، اعمال ممنوعیت واردات کنسرو زیتون بود و این تصمیم منجر به گشایش های خوبی شد.

وی با بیان اینکه صنعت زیتون در ایران توجیه اقتصادی دارد، گفت: استان زنجان نزدیک ۵۰ درصد زیتون کشور را تولید می کند و اکنون شمار واحدهای فرآوری زیتون در منطقه طارم از سه مورد در چند سال گذشته به ۱۵۰ واحد افزایش یافته است.

رییس شورای ملی زیتون ایران به مشکلات حوزه تولید زیتون اشاره کرد و گفت: امروز با وجود مشکل کم آبی در طارم شاهد انتقال آب از رودخانه قزل اوزن به اردبیل هستیم.

Share this post