پاسداری از آیین سنتی باران خواهی در روستای قلتوق شهرستان زنجان برگزار شد.

پاسداری از آیین سنتی باران خواهی در روستای قلتوق شهرستان زنجان برگزار شد.

​میهن نیوز- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان گفت: آیین سنتی باران خواهی مراسم آئینی طلب باران (چمچه خاتون) در روستای قلتوق شهرستان زنجان برگزار شد.

سید سعید صفوی  در جمع خبرنگاران گفت: آیین طلب باران از خداوند، سنتی دیرینه است که ریشه در اعتقادات مردم این استان دارد آیین سنتی باران خواهی در روستای قلتوق سالهاست که در اوایل اردیبهشت و اوایل مهر ماه در پای کوه علی قیاسی با مراسم ذبح قربانی، مدح، نوحه سرایی و برگزاری نماز باران انجام می‌شود این مراسم در سال ۱۳۹۵ به شماره ثبت ملی ۱۲۶۶ در فهرست آثار تاریخ کشور به ثبت ملی رسیده است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان افزود: مستندنگاری، تهیه عکس و فیلم توسط کارگروه پاسداری از میراث فرهرهنگی ناملموس انجام شد و در روزهایی آتی پرونده پاسداری جهت دفاع به وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارسال خواهد شد که با انجام این کار، گرایش به پاسداری از آن برای انتقال به نسل‌های بعدی را شاهد خواهیم بود.

او بعد از بازدید از قالی‌های سنتی قلتوق در مسجد و حسینیه تاریخی روستا بیان کرد: قالی قلتوق از دیرباز به عنوان یکی از زیراندازهای نفیس در سطح ملی و جهانی شناخته شده است دلیل محبوبیت این قالی ارزشمند استفاده از رنگهای اصیل و گیاهی، پشم دست ریس منطقه و همچنین غنای بالای نقشه‌ها است که جایگاه قالی دستبافت در این روستا تقویت شود.

صفوی تصریح کرد: قالی قلتوق باید با برنامه هدفمند معرفی شود و با همکاری دهیار و حمایت‌های اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان موزه قالی قلتوق در همین روستا راه اندازی شود.

 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان پس از بازدید از ساختمان‌های قدیمی دولتی و خالی از سکنه با همراهی دهیار و مردم روستا گفت: این ساختمانها می‌تواند به اقامتگاه بوم گردی، کارگاه صنایع‌دستی بخصوص سفالگری و بافت قالی و همچنین به عنوان مکانی برای آموزش صنایع‌دستی، موزه فرش و غیره تبدیل شود.

او افزود: آموزش راهکار اصلی برای احیای صنایع‌دستی و هنرهای بومی روستا است و با رونق صنایع‌دستی، گردشگری نیز در این خطه رونق می‌گیرد و صنایع‌دستی و گردشگری دو بازوی اجرای طرح ضربتی تولید و اشتغال روستاها است.

روستای قلتون در ۷۰ کیلومتری غرب استان زنجان و در بخش مرکزی زنجان قرار دارد، این روستا واقع در مسیر جاده دندی بوده و از آب و هوایی معتدل و سرد بهره می‌برد، این روستای تاریخی با قرار گرفتن بر روی تپه‌های ناهموار منظره زیبایی را خلق کرده است. در حدود یکهزار خانوار ساکن این روستای زیبا هستند که زبان گویش آنها زبان آذری است.

 

 

Share this post