شفافیت و تحول خدمات از الویت های بهزیستی است

شفافیت و تحول خدمات از الویت های بهزیستی است

مدیرکل بهزیستی استان زنجان:
شفافیت و تحول خدمات از الویت های بهزیستی است
مدیرکل بهزیستی استان زنجان در نشست خبری که به‌ صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس سازمان بهزیستی و شرح برنامه‌های این اداره‌کل در هفته جاری، اظهار کرد: سازمان بهزیستی از جمله مهم‌ترین نهادهای حمایتی دولتی است که از طریق بودجه عمومی به افراد معلول و محروم جامعه کمک می‌کند. این سازمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی از ادغام سازمان‌های خیریه و حمایتی که در این بخش فعالیت می‌کردند، آغاز به کار کرده است و شفافیت و تحول خدمات در الویت بهزیستی است.
محمد محمدی با بیان اینکه در زمان حاضر اداره‌کل بهزیستی استان زنجان با پنج معاونت برای خدمت به جامعه هدف خود فعالیت می‌کند و ۸۵ هزار و ۹۲۵ نفر مددجو را به همراه خانواده و بدون احتساب افراد قرار گرفته در طرح آمبلیوپی تحت پوشش خود قرار داده است، افزود: تعداد ۲۰۴ هزار و ۶۴۸ نفر با احتساب افراد قرار گرفته در طرح آمبلیوپی، تحت پوشش بهزیستی استان زنجان هستند که شامل ۱۹ درصد خانوارهای استان بوده و تعداد آن‌ها به ۲۸ هزار و ۶۷۹ خانوار زنجانی تحت پوشش این اداره‌کل می‌رسد. از طرفی ۶۵ درصد این افراد مستمری‌بگیر و ۳۵ درصد مابقی نیز از سایر خدمات این اداره‌کل بهره‌مند می‌شوند.
این مسئول با بیان اینکه مجموعه معاونت توانبخشی اداره‌کل بهزیستی استان زنجان، اقدامات هدفمندی را برای توانمندسازی اشخاص معلول برای دست‌یابی به سطح نهایی توانایی و عملکرد جسمی، حسی، ذهنی – روانی، اجتماعی و حفظ این توانایی‌ها انجام می‌دهد، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۲ هزار و ۱۹۰ مورد معلولیت ثبت شده است و ۲۱ هزار و ۶۲۱ مورد پرونده تحت حمایت این اداره‌کل هستند که شامل ۷.۱ درصد از جمعیت کل استان بوده که ۲۸ درصد این افراد به تعداد ۱۴ هزار و ۴۱۱ خانوار از معلولان و بیماران اعصاب و روان مستمری‌بگیر این اداره‌کل را تشکیل می‌دهند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه در حوزه توانبخشی، تعداد ۷۹۸۰ فرد معلول که از این تعداد ۳۲۳ معلول ضایعه نخایی هستند، خدمات توان‌پزشکی، حق پرستاری و سایر خدمات مددکاری را دریافت می‌کنند، ادامه داد: مابقی معلولان تحت پوشش شامل ۶۹ درصد باقی‌مانده، با توجه به نداشتن شرایط احراز دریافت مستمری از خدمات مددکاری، مشاوره‌های تخصصی و سایر برنامه‌های این اداره‌کل بهره‌مند هستند. گفتنی است که در این معاونت از ۱۰۴۳ دانش‌آموز و ۲۳۱ دانشجوی معلول نیز حمایت می‌شود.
محمدی با بیان اینکه در سه ماه اول امسال، ۴۵۱۵ نفر در معاونت اجتماعی اداره‌کل بهزیستی استان زنجان پذیرش شده‌اند، اظهار کرد: در حال حاضر ۸۳۱۸ مورد پرونده مددکاری در این حوزه وجود دارد که از این تعداد ۳۶۶۷ مورد مربوط به زنان و خانواده و ۴۰۳۵ خانوار نیز در این حوزه مستمری‌بگیر هستند؛ قابل ذکر است از ابتدای امسال‌ تاکنون اداره‌کل بهزیستی استان زنجان برای ۶۴۱ نفر تحت پوشش این مجموعه، اشتغال ایجاد کرده و ۸۸ باب مسکن نیز به مددجویان این اداره‌کل واگذار شده است.
وی با اشاره به کاهش ۱۷ درصدی آمار طلاق در سال گذشته، افزود: امسال تعداد ۲۱ هزار و ۵۰۸ نفر از خدمات مشاوره حضوری دولتی و غیردولتی در ۲۴ مرکز ترک اعتیاد خدمت گرفته‌اند و این در حالی است که در یک مرکز کاهش آسیب استان نیز تعداد ۲۸۸۴ نفر از معتادان از خدمات کاهش آسیب استفاده کرده‌اند. همچنین تعداد ۴۶ هزار و ۵۲۹ کودک از خدمات غربالگری بینایی و تعداد ۱۳ هزار و ۵۴۸ کودک نیز از برنامه غربالگری شنوایی این اداره‌کل بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان در رابطه با بینایی‌سنجی این اداره‌کل، ادامه داد: در گذشته بینایی‌سنجی توسط این اداره‌کل در آبان‌ماه انجام می‌شد ولی به دلیل شرایط کرونایی موجود، قرار شد که در تیرماه و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شود که اکنون منتظر تصمیم ستاد استانی پیشگیری و مبارزه با کرونا استان هستیم.
محمدی‌ با اشاره به جمع‌آوری ۳۰۰ معتاد متجاهر با همکاری دستگاه‌های اجرایی استان، اظهار کرد: ۱۵ واحد مسکونی مددجویی، سامانه نظارتی دیده‎بان همزمان با سراسر کشور به ‌صورت مجازی، ۱۳ طرح خوداشتغالی، ساختمان اداری طارم، مراکز مثبت زندگی، مرکز غیرانتفاعی CBR و مرکز مشاوره خانواده طی هفته بهزیستی در استان زنجان افتتاح خواهد شد.
مدیر کل بهزیستی استان زنجان سپس از افتتاح۱۵ واحد مسکونی مددجویی ، ۱۳ طرح اشتغالزایی ، افتتاح مراکز مثبت زندگی ، کلنگ زنی اولین مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست خیرساز ، افتتاح مرکز جامع درمان اعتیاد ، مرکز غیرانتفاعی cbr و مرکز مشاوره خانواده ، مانور اورژانس خدمات اجتماعی به منظور ارائه راهنمایی های لازم در زمینه پیشگیری از کرونا و آگاهی‌بخشی در زمینه فعالیت‌های بهزیستی ، افتتاح سامانه دیده بان بهزیستی با شماره۱۴۸۲ جهت ارتباط بیشتر با مردم و شفافیت فعالیت ها در هفته بهزیستی خبر داد و افزود : شفافیت و تحول خدمات در الویت بهزیستی است.
محمدی اظهار کرد : برنامه‌هایی را برای این هفته تدارک دیده‌ایم که با توجه به شرایط کشور و شیوع کرونا بیشتر در فضای مجازی و ویدئو کنفرانس برگزار می‌شود.
این مسوول ارشد بهزیستی استان زنجان گفت: رونمایی از سامانه الکترونیکی مجوزهای سازمان بهزیستی و رونمایی از صورت‌های مالی سال ۹۸ بهزیستی در راستای شفافیت بخشی از برنامه‌های این سازمان در هفته آتی هستند.
وی از حمایت بیش از ۸۰ هزار مددجو خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۸ هزار و ۴۳۶ مستمری‌بگیر و ۲۲ هزار معلول نیز از خدمات بهزیستی استفاده می‌کنند.
محمدی با بیان اینکه در حوزه معاونت پیشگیری نیز بیش از ۷ هزار نفر در مراکز زیر نظر بهزیستی پذیرش شد، اضافه کرد: این معاونت وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و مشاوره‌های روانشناختی را به عهده دارد.
وی با بیان اینکه اخیرا با همکاری دادگستری و شهرداری به جمع‌آوری ۳۰۰ معتاد متجاهر در استان پرداختیمٰ بیان کرد: ۲۴ مرکز اعتیاد در استان فعال است که بیش از ۹ هزار نفر از آن استفاده کرده‌اند.
محمدی با بیان اینکه یک هزار و ۲۹۸ کارت هوشمند در استان صادر شده است، افزود: امسال همچنین میزان جذب اعتبارات در حوزه اشتغال ۵۴ میلیارد ریال بوده است که از این طریق برای ۱۳۹ مددجو شغل ایجاد شده است.
این مقام مسئول در ادامه تعداد خانواده‌های بررسی شده از معافیت سربازی را ۱۹ نفر اعلام کرد و گفت: همچنین با توجه به اینکه بهزیستی در قالب مرکز اورژانس اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی فعال است، در راستای شناسایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی با حضور تیم کارشناسی و متخصص دارای فعالیت است که در این حوزه به ۴ هزار و ۵۱۵ نفر ارائه خدمات شده است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان همچنین در ارتباط با اتوبوس ویژه معلولان نیز گفت: هنوز این اتوبوس راه‌اندازی نشده است در حالیکه قرار بود دو دستگاه ون به این امر اختصاص داده شود.
بهزیستی زنجان مورد کرونایی در مراکز تحت پوشش خود ندارد
مدیرکل بهزیستی استان زنجان درادامه گفت: تاکنون از یک‌هزارو ۱۰۰ نفر تحت پوشش مراکز این اداره کل اعم از سالمندان، بیماران روانی مزمن و معتادان مستقر در کمپ‌ها مورد مشکوکی از ابتلا به کرونا گزارش نشده است.
محمدی با اشاره به اقدامات انجام شده این اداره در موضوع کرونا افزود: با شیوع ویروس کرونا اقداماتی از سوی این اداره کل برای گروه‌های هدف انجام شد که تاکنون مورد و مشکلی در این خصوص به وجود نیامده است.
وی اضافه کرد: به این مهم باید توجه داشت که سالمندان و بیماران روانی مزمن از سیستم ایمنی پایین‌تری برخوردار هستند که در این راستا و برای پیشگیری از ابتلای آنان تلاش و مراقبت‌های خوبی انجام شده است.
این مسؤول ادامه داد: با آغاز شیوع کرونا تهیه و توزیع وسایل بهداشتی و ضدعفونی کننده برای مراکز تحت پوشش و کمک های هزینه‌های کارکنان حدود یک میلیارد تومان به این امر اختصاص یافت و علاوه بر آن مباحث آموزشی در بین کارمندان و گروه‌های هدف در مراکز شبانه روزی نیز مورد توجه قرار گرفت.
محمدی با اشاره به اینکه معلولان نیز به دلیل ضعف ایمنی بدن بیش از دیگران در معرض ابتلای این بیماری قرار دارند، افزود: با کمک های انجام گرفته، اطلاع رسانی دقیق، نظارت ها و مراقبت های شدید در مراکز تحت پوشش این اداره کل موجب شده مورد کرونایی گزارش نشود که این روند همچنان ادامه دارد.
این مسؤول با اشاره به برنامه های مختلف بهزیستی در ایام کرونایی ادامه داد: به دلیل وجود چنین شرایطی و مشکلات ناشی از آن، گردهمایی و مراسم های مرسوم هر سال برگزار نمی شود و بر این اساس تلاش می شود برنامه ها به صورت مجازی باشد.
وی اضافه کرد: طبق برنامه ریزی انجام گرفته همزمان با هفته بهزیستی و گرامیداشت چهلمین سالگرد تاسیس این سازمان، ۴۰ طرح در این استان افتتاح و یا کلنگ‌زنی می‌شود.
محمدی با اشاره به کلنگ زنی مرکز نگهداری معلولان کم‌توان ذهنی بالای ۱۴ سال اضافه کرد: ۱۴ مرکز روزانه و ۱۰ مرکز شبانه روزی در حوزه توانبخشی با ۶ مرکز مختص نگهداری شبانه روزی معلولان کم توان ذهنی در استان فعال است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: اولین مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست و بدسرپرست زنجان نیز طی هفته بهزیستی کلنگ زنی می شود که این مهم به همت یک خیر احداث خواهد شد.
وی برگزاری مانور کارشناسان و مددکاران اورژانس اجتماعی در میادین و معابر پنج شهر استان در حوزه خدمات بهزیستی را از جمله برنامه های امروز بهزیستی اعلام کرد و گفت: افتتاح سامانه دیده بان و رونمایی از خط تلفن ۱۴۸۲ به منظور دریافت پیشنهادات مردمی بهزیستی در سراسر کشور نیز گامی مهم برای خدمات رسانی بهینه است.
این مسوول، رونمایی از سامانه الکترونیکی صدور مجوزهای سازمان بهزیستی و به دنبال آن در استان های سراسر کشور را اقدامی مهم و اثرگذار در ۴۰ سالگی فعالیت ها بیان کرد و گفت: این سازمان به تدریج فعالیت های خود را به سمت الکترونیکی شدن هدایت کرده که تحقق این مهم با هدف کاهش مراجعات، اتلاف وقت و ارائه خدمات به نحو مطلوب است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: پیش از این، پرداختهای مراکز تحت پوشش این سازمان بصورت استانی انجام می گرفت که با کارهای انجام گرفته به صورت متمرکز کشوری انجام می شود که این کار صرفه جویی در هزینه‌کرد منابع مالی و جلوگیری از اتلاف وقت را به دنبال دارد.
۱۵ واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی زنجان واگذار می شود
وی درادامه با اشاره به اینکه در هفته بهزیستی ۱۵ واحد مسکن مددجویی زنجان همزمان با سراسر کشور در این استان افتتاح می شود افزود: این واحدها در اختیار گروه‌های هدف قرار میگیرد.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: بر این اساس هشت واحد مسکن ویژه خانوارهای عادی تحت پوشش، یک واحد مسکن ویژه خانوارهای ۲ عضو معلول در شهرستان خدابنده، پنج واحد مسکونی در شهرستان طارم و یک واحدمسکونی در زنجان افتتاح و به خانواده های هدف اعطا می شود.
این مسؤول ادامه داد: برای ساخت این واحدهای مسکونی ۲۰۲ میلیون تومان اعتبار توسط بهزیستی به مددجویان پرداخت شده که میزان کمک های بلاعوض برای خانوارهای ۲ عضو معلول ۷۲ میلیون تومان و تسهیلات بانکی به مبلغ ۸۰ میلیون تومان بوده است.
به گفته وی، برای خانوارهای عادی ۱۳۰ میلیون تومان به صورت کمک بلاعوض و ۵۲ میلیون تومان نیز برای معافیت های انشعاباتی پرداخت شده است.
محمدی افزود: احداث مسکن برای مددجویان یکی از اقدامات مهم در راستای ارائه خدمات حمایتی بهزیستی برای افراد تحت پوشش بوده است.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۸۸ واحد مسکونی به افراد تحت پوشش واجد شرایط واگذار شده که برای ساخت این واحدها ۸۸۴ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت شده و میزان معافیت های اعمال شده برای انشعابات آب، برق، گاز، صدور پروانه و عوارض شهرداری نیز معادل ۳۵۲ میلیون تومان بوده است.
بهزیستی زنجان معلولان را توانمند می‌کند
مدیرکل بهزیستی استان زنجان درادامه گفت: این اداره کل با انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک با صندوق کارآفرینی امید برای توانمندسازی افراد دارای معلولیت گام بر می‌دارد.
محمدی افزود: هدف از اجرای این تفاهم‌نامه تشکیل ۲ صندوق خرد محلی برای افراد کم درآمد دارای معلولیت و خانواده های آنان در برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه است.
وی اضافه کرد: بر این اساس، این برنامه به منظور توانمندسازی افراد دارای معلولیت تدوین شده تا با ایجاد دسترسی به منابع مالی لازم، سطح معیشت و درآمد جامعه هدف ارتقا یابد.
این مسؤول ادامه داد: ارایه خدمات آموزشی، توانمندسازی، مشاوره کارآفرینی و ظرفیت سازی در راستای اجرای طرح مالی خرد از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه است که تحقق آن نتایج مثبتی را به دنبال دارد.
وی اظهار داشت: توانبخشی مبتنی بر جامعه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و در این میان تسهیلگران از عوامل اجرایی بهزیستی در روستا و از خود مردم هستند که این افراد خدمات بهزیستی را به دست معلولان ساکن در مناطق روستایی می رسانند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: یکی از کارهایی که می توان برای افراد دارای معلولیت و خانواده های آنان انجام داد عضو کردن آنها در صندوق های خرد محلی و پرداخت سهم آورده اولیه به آنان از سوی سازمان بهزیستی است.
به گفته وی، در تسهیلات مالی خرد، بهزیستی به ازای هر فرد مبلغ یک میلیون تومان به عنوان سهم آورده سرمایه گذاری می کند که از این رو این افراد می‌توانند پس از ارائه طرح و دریافت تسهیلات، مشاغلی را در روستای خود ایجاد کنند.
محمدی افزود: افرادی نیز به عنوان مجری از سوی بهزیستی استان معرفی می شوند که این افراد آگاه سازی افراد دارای معلولیت و خانواده های آنان از مزایای عضویت در صندوق های خرد محلی، یافتن افراد مناسب برای عضویت در صندوق های خرد محلی، کمک به آنان برای تشکیل گروه و صندوق، آموزش و ظرفیت سازی اعضا را بر عهده دارند.
این مسؤول خاطرنشان کرد: مجریان علاوه بر جلب مشارکت روستاییان در اجرای برنامه های مصوب با تاکید بر فعالیت‌های مولد و درآمدزا همچنین انجام هماهنگی‌های لازم برای آموزش تسهیلگران با بهزیستی و صندوق، نسبت به معرفی صندوق های خرد محلی به صندوق کارآفرینی امید برای دریافت تسهیلات، جلب مشارکت نهادهای جامعه محلی از قبیل شوراهای توانبخشی مبتنی بر جامعه، خیرین، معتمدین محلی و سایر بخش های دولتی و غیردولتی مربوطه به منظور حمایت از صندوق‌های خرد و غیره اقدام می‌کنند.

Share this post