بازگشت دوباره کرونا سوغاتی تلخ سفرهای دیروز

کرونا

بازگشت دوباره کرونا سوغاتی تلخ سفرهای دیروز

بازگشت دوباره کرونا

سوغاتی تلخ سفرهای دیروز

گزارش اجتماعی: کرونا بار دیگر با نیروی عظیم جنگی وناشناخنه تر از قبل استانهای البرز، گیلان ، زنجان وقزوین را دست خوش رنگ قرمز کرد وحتی فراتر از هشدار به خطر نیز رسید. بازگشت دوباره کرونا سوغاتی تلخ سفرهای شهریور است هرجند گویی مردم دلشان نمی خواهد بدانند ابتلا به این بیماری چه دردسرهایی را به دنبال خواهد داشت.

باردیگر البرز قرمز کرونایی شد

باردیگر البرز قرمز کرونایی شد؛ خبری که مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان آن را رسانه ای کردند هر چند که به واسطه سفرهای پرشمار مردم در شهریورماه ۹۹ وقوع آن دور از انتظار نبود.

اگرچه مسوولان امور بهداشتی درمانی و اجرایی کشور و استان البرز بارها به مردم توصیه کردند که از سفرهای غیر ضروری پرهیز کنند اما بسیاری حتی همزمان با بازگشایی مدارس بار سفر را به سمت شمال و مناطق خوش آب و هوای کشور بستند که بنا به گفته کارشناسان رهاورد این سفرها دمیدن بر موج کرونا بود که کام خود و دیگران را تلخ کرده است.

موج سوم کرونا در البرز از راه رسید، این بار بسیار خطرناکتر از ۲ موج قبلی، چرا که با فصل پائیز ، شروع بیماری آنفلوآنزا و بازگشایی مدارس همزاد است و ادارات و مشاغل مختلف صنفی تمام قد در عرصه کاری خود به فعالیت مشغول هستند.

آنطور که مسوولان دانشگاه علوم پزشکی البرز به استناد آماری می گویند: این روزها فوج فوج بیماران با علائم قطعی ، محتمل و مشکوک کرونا روانه بیمارستان های استان می شوند و عده ای هم با احتمال سرماخوردگی در خانه ها به خود مراقبتی روی آورده اند.

کرونا بیماری ناشناخته در۲ موج قبلی بیش از  ۱۵ هزار نفر در البرز را روانه بیمارستان ها کرد هر چند که  شمار مبتلایان به این بیماری بیش از ۲۵ هزار نفر در استان برآورد شده است.

 اینک البرز در حالی وارد موج سوم کرونا شده که روزانه بیش از ۶۰۰ نفر برای علاج خود به بیمارستان ها پناه می آورند.

محدودیت امکانات و خستگی مفرط کادر درمانی سبب شده تا تنها بیمارانی تحت درمان قرار گیرند که با وخامت حال مواجه شده و به اصطلاح ریه های پراز آب و سرفه های بی امان، نای نفس کشیدن از آنان گرفته است.

با اینکه این ویروس در پرتو محدودیت های اجتماعی و رعایت الزامات بهداشتی گاهی مفر نفوذی از آن گرفته می شود و شمار مبتلایان کاهش می یابد اما هر بار که مردم به توصیه های بهداشتی کم توجهی نشان می دهند ، سکوت مرگبار خود را می شکند و به دل جمعیت می زند. نتیجه اینکه پیر و جوان در ابتلای سخت بیماری گرفتار شده و گریز از خشم خورنده کرونا بسی دشوار خواهد بود.

این روزها اگر چه بسیاری از دانش آموزان به توصیه والدین و معلمان ادامه تعلیم و تربیت را در شبکه شاد می جویند اما بسیار دیگر نیز بی قرار درس و مدرسه راهی کلاس هایی می شوند که کمترین امکانات مانند مواد ضد عفونی دارند.

به هر حال آنچه سبب شد تا موج سوم کرونا از گرد راه برسد ، به عقیده کارشناسان بهداشتی بخش عمده آن متاثر از سفرهای غیر ضرور شهریور به شمال و اقصی نقاط کشور بود که اینک شرایط دشواری پیش پای مردم و مسوولان قرار داده است.

این روزها نه تنها تمام بیمارستان های البرز بلکه نقاهتگاه ها نیز به حالت آماده باش درآمده و از مرکز مدیریت فوریت های پزشکی تا بسیج و سپاه در کنار دستگاه های اجرایی برای کنترل موج سوم پای کار آمده اند.

ابتلای برخی دانش آموزان و معلمان البرز به کرونا

طبق برخی گزارش ها ، در این روزها بررسی های درمانی بیانگر ابتلای تعدادی از معلمان و دانش آموزان البرزی به کرونا است، موضوعی که سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان البرز بر اثبات آن مهر تائید گذاشت.

بنا به گفته دکتر محمد فتحی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز ، از ابتدای سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس تاکنون  ۳۹ دانش‌آموز بین ۶ تا ۱۸ سال به مراکز درمانی استان البرز مراجعه کرده اند که نتیجه آزمایش پنج نفر آنان مثبت کرونا، چهار نفر مشکوک به کرونا  و ۳۰ نفر منفی بوده است.

شیوع کرونا در مدارس می تواند زنگ خطری برای دانش آموزان و خانواده ها باشد  هر چند که مسوولان وزارت آموزش و پرورش ضمن تقسیم بندی کلاس ها  و تقویت شبکه آموزشی شاد، حضور دانش آموزان را در مدارس الزام آور ندانسته اند اما مراجعه شماری از دانش آموزان به کلاس های درس از روی میل و اشتیاق سبب شده تا معلمان هم ناگزیر در کلاس درس حضور یافته و به تدریس بپردازند.

در این میان هرچند پروتکل های بهداشتی در فضای مدرسه رعایت شود اما به واسطه اشتباهات سهوی کودکان و نوجوانان در نادیده گرفتن اصول بهداشتی حین استفاده از سرویس های بهداشتی یا  کلاس های درس، امکان  انتقال سریع بیماری کرونا وجود دارد.

با این وجود معلمان و مسوولان آموزشی البرز در این شرایط سخت کرونایی رسالت سنگینی در ۲ بخش مراقبت های بهداشتی و تعلیم و تربیت بردوش دارند و باید به روش های سختگیرانه روی بیاورند.

 

سیر صعودی آمار کرونا در البرز

بررسی های آماری طی چند روز اخیر از سیر صعودی آمار مراجعه کنندگان به مراکز درمانی استان البرز حکایت دارد ، آماری که در روزهای نارنجی به کمتر از ۴۰۰ نفر رسیده بود اما به یکباره سر از ۶۰۰ نفر درآورد و سبب نگرانی مسوولان درمانی استان شده است.

با اینکه شمار بستری شدگان در روزهای نارنجی کرونا کمتر از ۵۰ نفر بود اما اکنون به بالای یکصد نفر رسیده و گاهی هم عدد ۱۳۰ نفر به ثبت می رسد، موضوعی که مسوولان اجرایی را برآن داشته تا بیش از گذشته راه اندازی نقاهتگاه ها را مورد توجه قرار دهند.

افزایش مراجعه کنندگان به بیمارستان های البرز درحالی است که بنا به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان هیچ امکانات جدید درمانی به استان اختصاص نیافته و احتمال کاهش نیروی انسانی درمانی دور از انتظار نیست.

با این وضعیت نگرانی مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان از آغاز موج نخست آنفلوآنزا بوده که پائیز و زمستان سال گذشته  تعدادی قربانی در البرز برجای گذاشت. توام شدن کرونا و آنفلوآنزا در این روزها ، شرایط سختی برای بیمارستان ها و مراکز درمانی به وجود خواهد آورد که بنا  به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز برای مقابله با این ۲ بیماری از پزشکان عمومی و متخصص مراکز درمانی خصوصی و مطب ها دعوت به همکاری شده است.

آخرین آمار کرونا تا دوم مهرماه البرز

طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، مجموع کل  موارد بستری شامل  قطعی ، محتمل و مشکوک  از ابتدای شیوع کرونا تا دوم مهرماه جاری در استان البرز به  ۱۷ هزارو ۲۹۳ نفر  رسیده است.

اکنون ۵۹۰ بیمار مشکوک و قطعی کرونا در بیمارستان های البرز بستری هستند که ابتلای   ۲۸۵ نفر آنان تا دوم مهرماه به بیماری  کووید ۱۹ قطعی شده است.

همچنین شمار جان باختگان کرونا از ابتدای شیوع بیماری تا دوم مهرماه جاری یک هزار و ۱۰۰ نفر اعلام شده و شمار ترخیص شدگان از بیمارستان به ۱۵ هزار و ۵۹۱ نفر رسیده است.

آماده سازی ۱۰ تقاهتگاه کرونا در البرز

سرپرست  دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که با توجه به آغاز موج سوم کرونا و افزایش شمار مبتلایان به این ویروس در استان ۱۰ نقاهتگاه با همکاری بسیبج و سپاه  آماده سازی شده است.

دکتر محمد فتحی ،‌اظهارداشت: نیروی انسانی مورد نیاز این مکان ها  از بسیج جامعه پزشکی،‌ سپاه و دانشگاه علوم پزشکی البرز تامین شده است.

وی اظهارداشت: در وضعیت قرمزکرونایی تمام بیمارستان‌های استان  با ظرفیت کامل فعال شده اما  هنوز تمام تخت ها اشغال نشده است .

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود:  در شرایط کنونی بیمارستان‌های استان پاسخگوی بیماران هستند  اما اگر این روند ادامه یابد می بایست از نقاهتگاه‌ها برای بیماران کرونایی استفاده کرد.

وی تاکید کرد که در وضعیت قرمز کرونایی تمام کادر درمانی  را مجاب کرده‌ایم که عمل جراحی اضطراری را انجام دهند و اکنون عمل انتخابی نداریم.

فتحی  ادامه داد: تمام پزشکان در آمادگی کامل هستند و تلاش شده تا با پزشکان بخش خصوصی در رشته‌های داخلی،‌ عفونی و … قرارداد منعقد شود.

این مسوول گفت: دارو،  شوینده‌ها، مواد ضدعفونی و ماسک به اندازه کافی در استان البرز ذخیره‌سازی شده است.

هشدار فرماندار کرج در خصوص پروتکل های بهداشتی

غفور قاسم پور معاون استاندار البرز و فرماندار کرج از مردم خواست با توجه به شیوع موج سوم کرونا برای کاهش ابتلا به این بیماری از سفرهای غیر ضرور خودداری کرده و نسبت به رعایت پروتکل ها اقدام کنند.

وی گفت : اگر مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند محدودیت های سختگیرانه کرونایی در کرج و استان البرز اعمال خواهد شد.

فرماندار کرج بیان داشت: مهمترین اقدام برای پیشگیری از کرونا استفاده از ماسک ، دستکش ، مواد ضدعفونی کننده و رعایت فاصله اجتماعی است.

آماده باش اورژانس البرز

دکتر مهردادبابایی سخنگوی ستاد کرونا و رییس مرکز مدیریت فوریت های پزشکی استان البرز با بیان اینکه شمار ماموریت های امدادگران اورژانس در روزهای اخیر افزایش یافته، اعلام کرد که با توجه به شروع موج سوم کرونا این مرکز در حالت آماده باش امدادی قرار گرفته است.

وی از مردم استان البرز خواست با رعایت پروتکل های بهداشتی در مهار موج سوم به کمک تیم های امدادی و مدافعان سلامت بیایند و مراقب سلامتی خود باشند.

اکنون استان البرز دارای ۱۷ بیمارستان دولتی و خصوصی است که ۲ بیمارستان کوثر و مجتمع درمانی امام علی (ع) به درمان بیماران کرونایی اختصاص یافته است.

طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی البرز دیگر بیمارستان های استان نیز به بیماران کرونایی خدمات ارائه می دهند اما بیشترین فعالیت درمان در ۲ بیمارستان متمرکز شده است.

با توجه به شروع موج سوم کرونا  ر استان البرز تمام مراکز درمانی دولتی و خصوصی استان آماده خدمات رسانی به مراجعه کنندگان شده اند.

البرز دارای حدود چهارهزارو ۵۰۰ تخت بیمارستانی است که سه هزارو۵۰۰ تخت در بخش دولتی و مابقی مربوط به تامین اجتماعی و بخش خصوصی است.

محدودیت های کرونایی در البرز بار دیگر آغاز شد

استاندار البرز نیز در نشست ستاد استانی کرونا که به صورت اضطراری برگزار شد گفت : افزایش شمار قربانیان کرونا در این استان ستاد استانی مقابله با کرونا را مجبور به اعمال محدودیت ها کرده است.

عزیزاله شهبازی افزود: استانداران از فردا ششم مهرماه محدودیت های استانی را با هماهنگی ستاد ملی کرونا اعلام می کنند.

وی ادامه داد: تمام محدودیت هایی که در موج اول شیوع کرونا داشتیم، فعلا به مدت یک هفته با موافقت ستاد ملی در البرز اعمال می شود.

استاندار البرز با بیان اینکه مردم مطالبات خود را صریح اعلام می کنند، گفت: سال های گذشته واکسن های مرغوب آنفولانزا به وفور در اختیار مردم قرار داشت ولی اکنون با حساسیت ویژه ای باید در ابتدا گروه های در معرض خطر بیشتر را برای تزریق واکسن در اولویت قرار داد چراکه در تامین این نیاز به دلیل تحریم ها محدودیت وجود دارد.

شهبازی  گفت: جمعه گذشته طبق آمارهای اداره کل راهداری، یک میلیون و ۴۲۰ هزار خودرو از محورهای مواصلاتی استان عبور کردند.

استاندار البرز اضافه کرد: اگر برای نجات جان حتی یک نفر، تمام ظرفیت های خود را به کار نگیریم، تاریخ ما را نمی بخشد.

وی گفت: وضعیت شیوع کرونا در البرز قرمز است و در جلسه ستاد ملی در این خصوص هشدارهایی داده شد.

شهبازی با بیان اینکه در این شرایط البرز بلحاظ اقتصادی همچنان در حال رشد است، افزود: البرز از ابتدای سال تاکنون به نسبت مدت مشابه سال قبل ۴۸ درصد رشد صادرات داشته است.

  وی گفت: بزرگترین تولید کننده ماسک کشور در البرز مستقر است و روزانه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ماسک تولید می کند.

استاندار البرز افزود: برای مدیریت شیوع کرونا با بسیج مجموعه استان در اجرا، قانونگذاری، قضایی، نظامی و انتظامی به شرایط اوایل اسفند ماه باز می گردیم و محدودیت ها و اجرای دستور العمل ها را با جدیت در البرز اعمال می کنیم.

وی بیان داشت: متاسفانه ناگزیریم در حوزه اصناف علاوه به هشدارهایی که داده شد، محدودیت های سختگیرانه ای را اجرایی کنیم.

وی گفت: تمام محدودیت هایی که در موج اول شیوع کرونا داشتیم، فعلا به مدت یک هفته با موافقت ستاد ملی در البرز اعمال می کنیم.

استاندار البرز افزود: رییس دانشگاه علوم پزشکی استان دستور جدی آماده باش به بیمارستان ها برای رسیدگی به بیماران کرونایی بدهد.

 وی با بیان اینکه اکنون جوانان نیز به شدت درگیر کرونا شده اند، عنوان کرد: مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان شخصا در بیمارستان ها پای کار باشند و همچنین نظارت ها نباید به مکاتبه بسنده شود بلکه ضرورت دارد میدانی وارد عمل شوید.

شهبازی گفت: ناگزیریم اعلام کنیم تمام رستوران های جاده کرج_ چالوس به صورت بیرون بر، خدمات ارایه دهند.

وی افزود: سپاه پاسداران استان نیز همراهی همه جانبه خود را اعلام کرده و آموزش و پرورش و دستگاه ها باید نیروهای آموزش دیده خود را به دانشگاه علوم پزشکی معرفی کنند.

استاندار البرز ادامه داد: در راستای نظارت بر اجرای محدودیت ها و رعایت دستورالعمل های بهداشتی، تمامی کارمندان اعم از استانداری، همراهی خواهند داشت.

شهبازی افزود: باید دوباره غربالگری را به جد آغاز کنیم و این طرح باید محله محور اجرایی شود.

وی با بیان اینکه استفاده از ماسک اجباری است و ارائه و دریافت خدمات در ادارات و سازمان ها منوط به این امر است، افزود: علاوه بر این، کاهش ساعت کاری ادارات و فعالیت ادارات و سازمان ها با یک سوم کارکنان نیز به ستاد ملی پیشنهاد می شود.

شهبازی اضافه کرد: رسانه ملی باید اطلاع رسانی را با جدیت بیشتری همانند موج اول شیوع کرونا دنبال کند.

وی گفت: ۳۰۰ بیلبورد تبلیغاتی استان البرز  باید در اختیار تبلیغات مقابله با کرونا قرار گیرد.

 محدودیت هایی که برای اعمال در البرز بمدت یک هفته جهت مقابله با شیوع کرونا به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد شده، شامل تعطیلی دانشگاه ها، مدارس، مدارس شبانه روزی، حوزه های علمیه، آموزشگاه های فنی و حرفه ای، زبانسراها و سایر آموزشگاه ها و کتابخانه ها، استخرهای سرپوشیده، سینما، تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه های زنانه و سالن های زیبایی، مساجد و مصلی ها می شود.

همچنین برگزاری هر گونه مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش ها، ممنوع است. باشگاه های ورزشی و ورزش های پربرخورد از جمله کشتی و کاراته، کافه، قهوه خانه و چایخانه، باغ وحش و شهربازی ها، مراکز تفریحی، آبی، استخرهای سرپوشیده، باشگاه های بدنسازی و برگزاری نماز جمعه نیز تعطیل و فعالیت آنها ممنوع می شود.

افزایش تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌های زنجان

طبق آمار موجود، استان زنجان طی ۲۴ ساعت گذشته، با ۲۵ مورد مثبت و ۳۸۶ بیمار کرونایی بستری در بیمارستان‌ها همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد.

بر اساس آخرین اخبار در کشور، استان زنجان به لحاظ شیوع بیماری کرونا در وضعیت قرمز قرار دارد که نیازمند رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله اجتماعی و نیز استفاده از ماسک است.

وضعیت مبتلایان ویروس کرونا در استان زنجان، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۵ مورد مثبت ابتلا به بیماری کرونا از لحاظ آزمایشگاهی به ثبت رسید که اکنون مجموع موارد مثبت بر اساس یافته‌های آزمایشگاهی، ۳۷۳۷ مورد است.

همچنین، در حال حاضر ۳۸۶ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های زنجان بستری هستند که این تعداد از ابتدای شیوع کرونا تاکنون مجموع بیماران کرونایی بستری در استان به ۱۱۱۲۹۴ نفر رسیده است.

متاسفانه طی ۲۴ ساعت گذشته، ۳ بیمار مبتلا به کرونا در این استان جان خود را از دست داده‌اند. از ابتدای شیوع کرونا تاکنون مجموع بیماران فوت شده به ۴۹۸ نفر رسیده است.

قابل ذکر است، از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در استان زنجان مجموع بیماران بهبودیافته مبتلا به کرونا نیز ۳۱۵۱ مورد گزارش شده است.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان؛ در حال حاضر شاهد افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در سه شهرستان زنجان هستیم و تعداد مبتلایان به این بیماری در ماهنشان، سلطانیه و خرم‌دره افزایش یافته است.

از مردم درخواست می‌شود از حضور در فضاهای شلوغ و دورهمی‌ها خودداری کنند، زیرا اگر بهداشت فردی و فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک رعایت نشود، شاهد چند برابری تعداد بیماران کرونایی در استان خواهیم بود.

هیچ راهپیمایی حتی بصورت نمادین در اربعین انجام نخواهد شد

استاندار گیلان  نیز در جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا که رییس مجمع نمایندگان استان و نماینده مردم بندرانزلی و همچنین نمایندگان شهرستانهای فومن و شفت و تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند؛ گفت: امسال هیچ راهپیمایی حتی بصورت نمادین انجام نخواهد شد و طبق بیان روشن و صریح رهبر معظم انقلاب؛ همه در خانههای خود عزاداری می کنیم و لازم است از ظرفیت صداوسیما و نیز رسانههای فضای مجازی استفاده شود.

ارسلان زارع ادامه داد: در ستاد ملی مدیریت کرونا گزارشی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رعایت دستورالعمل‌ها ارائه شد که این مهم بطور کلی در کشور ۶۲ درصد بود ولی در گیلان، کمتر از متوسط کشوری یعنی ۵۶ و ۲۲ صدم درصد گزارش شده است.

استاندار گیلان با اشاره به تأثیر پیشگیرانه استفاده از ماسک در جلوگیری از انتقال ویروس کرونا و تاکید سازمان بهداشت جهانی بر این موضوع گفت: استفاده از ماسک بطور میانگین در کشور ۵۵ درصد ولی در گیلان کمتر از این میزان یعنی حدود ۴۹ درصد است.

وی رعایت توصیههای بهداشتی توسط مردم را مهمترین عامل مقابله با بیماری دانست و تصریح کرد:  انتظار دارم کارگروه رسانه و فضای مجازی با بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌ای استان و در سایه برنامه‌ریزی دقیق؛ موضوع آموزش و اطلاع‌رسانی در حوزه رعایت پروتکل‌ها مخصوصا در فصل‌های پاییز و زمستان و نیز ضرورت تغییر سبک زندگی مردم در دوران مبارزه با کرونا را در دستور کار قرار دهد.

زارع یادآور شد: عامل اصلی مصونیت، رعایت دستورالعمل‌ها و مراقبت‌های بهداشتی توسط مردم است و خاطرنشان می‌کنم همانگونه که طی افزون بر هفت ماه اخیر شاهد بوده‌ایم؛ مردم در مقابله با کرونا نقش محوری و اصلی دارند و بر این اساس رعایت دستورالعمل‌ها بویژه در فصل کنونی و احتمال همزمانی آن با سرماخوردگی و آنفلوآنزا، اهمیتی دوچندان می‌یابد.

نماینده عالی دولت در گیلان بیان کرد: در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا از کمیتههای امنیتی اجتماعی و درمان خواسته شد برنامه ویژهای برای برخورد و مجازات افراد بدون ماسک و خدمت دهندگان به این افراد فعلاً در تهران، طراحی کنند .

وی گفت: رئیس جمهوری تاکید کرد که این برنامه و مقررات در نهایت پس از تصویب در جلسه آتی ستاد، ابتدا در تهران بزرگ  و سپس در دیگر شهرهای بزرگ کشور اجرایی و عملیاتی خواهد شد ضمن آنکه با تصویب ستاد ملی کرونا به استانداران و ستادهای استانی مقابله با کرونا اختیار داده شد اگر جایی را ضرورت دیدند که باید برای یک هفته تعطیل شود، پیشنهاد خود را به کمیته امنیتی اجتماعی یعنی وزارت کشور ارائه دهند.

زارع مراکزی که مشمول این محدودیتها میشوند را اعم از مراکز خدماتی و آموزشی ذکر و با بیان اینکه طی هفته گذشته هشت هزار و ۳۰۰ بازدید از اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در گیلان صورت گرفت، بر لزوم تشدید نظارتها و اطلاع رسانی از روند فعالیتهای انجام شده، تاکید کرد.

استاندار گیلان به‌کارگیری رویکرد فرهنگی برای افزایش مشارکت در حوزه پیشگیری و مقابله با کرونا را امری مهم خواند و افزود: با توجه به مشخص نبودن زمان اتمام کرونا و دشواری‌های ناشی از آن، لازم است باز هم یادآور شوم که برای مقابله با بیماری، باید  برای کوتاه مدت و میان‌مدت سبک زندگی تغییر کند.

زارع با اشاره بر ضرورت انجام امور و ارائه خدمات عمومی در بستر فضای مجازی و از طریق الکترونیکی، اجرای این مهم را موجب جلوگیری از مراجعه حضوری شهروندان و در نتیجه حفظ سلامت آنان دانست و گفت: هفته گذشته نیز در دیدار با برخی مسئولان سازمان‌های ملی، خواستم زمینهای فراهم آید که مردم خدمات را به طور غیرحضوری دریافت کرده و به ترددهایی که ضرورتی ندارد، کمتر بپردازند.

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه در جریان برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم و عزاداری امام حسین (ع) در استان، رعایت پروتکلهای بهداشتی رضایت بخش بود، بر ضرورت استمرار این اصول بهداشتی در مراسم سوگواری دهه آخر ماه صفر بویژه روزهای پایانی این ماه تاکید کرد.

وی افزود: همانگونه که ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد؛ امسال هیچ راهپیمایی حتی بصورت نمادین انجام نخواهد شد و طبق بیان روشن و صریح رهبر معظم انقلاب؛ همه در خانه های خود عزاداری می کنیم و لازم است از ظرفیت صداوسیما و نیز رسانههای فضای مجازی استفاده شود.

استاندار گیلان در ادامه به وقوع سیل در تالش طی هفته گذشته و وارد آمدن خسارتهایی در این شهرستان اشاره و اضافه کرد: برای رفع این مشکلات، اقداماتی به انجام رسیده و تسهیلاتی نیز در نظر گرفته شده که امیدواریم همه دستگاههای اجرایی ضمن شتاب در ارائه خدمات لازم، نسبت به پیگیری مصوبات و جذب اعتبارات در سطح ملی کوشا باشند.

نماینده عالی دولت در گیلان به رییس دانشگاه علوم پزشکی استان نیز دستور داد نسبت به مرمت اماکن تحت مدیریت همچون خانههای بهداشت و مراکز درمانی آسیب دیده، تامین دارو و حضور نیروی انسانی متخصص در منطقه بیش از پیش اهتمام ورزد.

در این جلسه همچنین احمد دنیامالی رییس مجمع نمایندگان گیلان و نماینده مردم شهرستان بندرانزلی با تاکید بر لزوم استمرار غربالگری کرونا در استان، به مقوله ضدعفونی معابر و اماکن عمومی استان در موج اول کرونا اشاره و بیان کرد: این اقدامات اثرات خوبی در کاهش شمار مبتلایان داشته است.

وی همچنین به انجام تحقیقات در خصوص اهمیت ورزشهای همگانی در کاهش ابتلاء به کرونا اشاره و اضافه کرد: نتایج این پژوهش می تواند موجبات تحرک افراد و تمایل به ورزش در منازل را فراهم سازد.

خلیل بهروزیفر نماینده مردم شهرستانهای فومن و شفت نیز در این جلسه بر لزوم تجهیز امکانات بیمارستان شفت و نیز فراهم سازی زمینه دسترسی مناسب شهروندان به ویژه روستاییان به داروهای مورد نیاز تأکید کرد.

وی استمرار فعالیتهای فرهنگی و ترویجی از جمله اطلاع رسانی از طریق رسانه ملی، تولید محتوا و ارائه مطالب مرتبط با بیماری کرونا را امری مهم خواند که باید مورد توجه قرار گیرد.

نماینده شهرستانهای تالش، ماسال و رضوانشهر نیز با اشاره به سیل اخیر تالش گفت: لازم است با توجه به موقعیت حساس و بحرانی این شهرستان، مصوباتی در جهت بهسازی زیرساختها به ویژه رودخانههایی که مستعد وقوع سیلاب هستند، به تصویب رسد.

حسن محمدیاری همچنین خواستار اختصاص اعتبار مناسب برای ترمیم پلهای آسیب دیده از جمله در بخش حویق شهرستان تالش شد.

قزوین در آستانه دو هفته تعطیلی

معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری قزوین نیز در جلسه ستاد مقابله با کرونای استان که روز یکشنبه‌ ۶ مهر ماه در سالن اجتماعات مدیریت بحران استانداری قزوین برگزار شد، گفت: با توجه به شرایط کرونایی پیش‌آمده پیشنهاد ستاد مقابله با کرونا در استان این است که دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه، آموزش فنی و حرفه‌ای، باشگاه‌های بدن‌سازی، سینما، موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، کافه‌ها، قهوه‌خانه‌ها، شهربازی و آرایشگاه‌های زنانه یک تا دو هفته تعطیل باشند.

منوچهر حبیبی تصریح کرد: کرونا مجدداً اوج گرفته است که علت اصلی آن عدم رعایت پروتکل بهداشتی از سوی همه اقشار و صنوف است، همچنین متولیان امر و دست‌اندرکاران نسبت به این امر کم‌توجه شدند و شاهد کاهش نظارت‌های جدی بر بازار، جایگاه پمپ‌بنزین، رستوران‌ها و مطب‌ها هستیم.

وی افزود: روند رو به رشد کرونا در قزوین نگران‌کننده است و باید اقدامات جدی برای جلوگیری از شیوع این ویروس صورت بگیرد، مقررات باید تشدید شود چراکه شرایط امروز به‌مراتب بدتر از شرایط اسفند و فروردین‌ است، فرمانداران نیز باید در خصوص اقدامات صورت گرفته گزارش دهند درحالی‌که فرمانداران این مسئله را جدی نگرفته‌اند و نظارت‌ها توسط فرمانداران به‌خوبی صورت نمی‌گیرد.

معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری قزوین گفت: به جهت اینکه پروتکل‌ها و نظارت‌ها جدی‌تر شود باید اقدامات بیشتری صورت بگیرد؛ پیشنهاد ستاد مقابله با کرونای استان این است که دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه، آموزش فنی و حرفه‌ای، باشگاه‌های بدن‌سازی، سینما، موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، کافه‌ها، قهوه‌خانه‌ها، شهربازی و آرایشگاه‌های زنانه یک تا دو هفته تعطیل باشند، تعطیلی دوهفته‌ای نیازمند این است که مجوز نهایی را از وزارت کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کنیم، نتیجه این پیگیری ظرف دو روز آینده اعلام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: هیچ‌گونه راهپیمایی تحت عنوان اربعین نخواهیم داشت و برگزاری راهپیمایی نمادین و سفر به عراق نیز ممنوع است، مقام معظم رهبری نیز تأکید کردند که عزاداری‌های ماه محرم و صفر در خانه‌ها انجام شود، اگر تابع ولایت هستیم باید به این مسئله توجه کنیم، از همه هیئت‌ها و مداحان نیز می‌خواهیم به شرایط بحرانی قزوین توجه کنیم.

حبیبی تأکید کرد: روز گذشته ۷۰ فرد مبتلابه کرونا در قزوین بستری شدند که این آمار از ابتدای شیوع کرونا تاکنون کم‌نظیر است، تعداد فوتی‌های این دوران برابر با تعداد فوتی‌های اسفند و فروردین‌ است که اگر جدی گرفته نشود شاهد افزایش این روند خواهیم بود.

وی یادآور شد: جاده سلامت نیز باید از امروز تعطیل شود که این تعطیلی بخش‌های پیاده‌روی، کیوسک‌های توزیع دوچرخه و خودروهای توزیع اغذیه را شامل می‌شود و تا یک هفته ادامه خواهد داشت، مکاتبات لازم در این مورد صورت گرفته است.

فک پلمب توسط مراکز بهداشت ممنوع است

معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری قزوین تصریح کرد: صنوف و بازار باید موردتوجه قرار بگیرد ما از روند نظارت سازمان صمت و اتاق اصناف بر بازار گلایه داریم چراکه نظارت و کنترل باید جدی‌تر باشد با تعدادی از متخلفین برخورد کردند اما طی یک روز پلمب‌ها بازگشایی شد، در بازار برای بار اول اخطار می‌دهیم اگر تکرار شد باید به مدت یک هفته پلمب صورت بگیرد، اگر سومین اخطار صادر شود باید یک ماه تعطیل شود و در صورت دریافت چهارمین اخطار باید پروانه کسب باطل شود.

وی یادآور شد: این مسئله باید به‌صورت جدی از طریق سازمان صنعت به کسبه اعلام شود، اگر بازاریان رعایت می‌کنند چرا باید ۷۰ نفر بستری و ۱۲ فوتی در یک روز داشته باشیم؟ این نشان می‌دهد که نظارت‌ها جدی گرفته نشده است، مجموعه صنعت باید به‌صورت جدی وارد شوند و مواردی که پلمب می‌شوند باید با اجازه مقام قضایی و ستاد کرونا فک پلمب شود مسئول بهداشت حق دخالت در این مسئله را ندارد درصورتی‌که مرکز یا مسئول بهداشت فک پلمب را انجام دهد باید با فرد برخورد شود.

حبیبی عنوان کرد: اطلاع داریم که برخی از رستوران‌ها مراسم‌های مختلفی از قبیل ترحیم برگزار می‌کنند، از امروز برگزاری هرگونه مراسم در رستوران‌ها ممنوع است.

مدیران ادارات ناظر بر رعایت پروتکل‌ها باشند

وی با اشاره به بخش اداری اظهار کرد: روز گذشته دستورالعملی به دستگاه‌های اداری ابلاغ‌شده که طی آن برگزاری هرگونه جلسه، بازدید و تجمع بیش از ۱۵ نفر ممنوع است که این امر در استانداری نیز صدق می‌کند، کلیه اقدامات دستگاه‌ها باید تحت کنترل کمیته نظارتی استان باشد، ورود کارمند و ارباب‌رجوع بدون ماسک و ارائه خدمت به افراد بدون ماسک ممنوع است، مسئولیت این موارد بر عهده مدیر دستگاه اجرایی استان است و اگر نظارت مدیر کافی نباشد با مدیر برخورد می‌شود که به ترتیب شامل تذکر، توبیخ، کسر از حقوق و انفصال از خدمات دولتی به مدت سه تا ۶ ماه است.

اگر بیمار شوید کف راهرو بستری می‌شوید!

معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری قزوین عنوان کرد: ادارات را تعطیل نمی‌کنیم چراکه با هر تعطیلی شاهد افزایش سفر به شمال بودیم، شرایط در حوزه ویروس کرونا در قزوین بحرانی است و از شرایط فوق قرمز هم عبور کرده است، به‌طوری‌که تخت خالی در بیمارستان‌ها نداریم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تخت خالی و امکان پذیرش در بیمارستان‌های استان را نداریم و تخت‌های خالی موجود مربوط به بخش خصوصی است که آن‌هم هزینه را به‌طور کامل دریافت می‌کنند، مردم بدانند که شرایط به‌گونه‌ای است که باید خودمراقبتی کنند در حال حاضر اگر به بیمارستان بروند مجبور هستیم آن‌ها را در کف راهرو بیمارستان‌ها بستری کنیم.

حبیبی یادآور شد: تخت بیمارستانی با محدودیت جدی روبه‌رو هستیم به‌طوری‌که در حال تدارک برای ساخت بیمارستان صحرایی ویژه بیماران خاص هستیم، مردم باید رعایت کنند تا شرایط سخت‌تر از این نشود، از علوم پزشکی می‌خواهم که بیمارستان الوند را تجهیز کنند تا بیماران حوزه البرز، الوند و محمدیه را پوشش دهند.

وی خاطرنشان کرد: فرمانداران حداکثر تا دو روز آینده با هماهنگی سازمان صمت، اتاق اصناف با صنوف اتمام‌حجت کنند که اگر رعایت نکنند با دستور قضایی پلمب و برخورد جدی شود.

معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری قزوین بیان کرد: ظرفیت تخت‌های بیمارستان خصوصی ما ۴۰ درصد است که با کشور متفاوت است، بیمارستان‌های خصوصی موظف هستند که مبتلایان کرونا را پذیرش کنند اما از آن سر باز می‌زنند که امشب در جلسه ویژه‌ای به این مسئله می‌پردازیم که تا تصمیم‌گیری شود به چه شکل از ظرفیت بیمارستان‌های خصوصی استفاده شود و بیمارستان‌های خصوصی به کمک ما بیایند.

وی تأکید کرد: اما بیمارستان‌های خصوصی و تأمین اجتماعی باید پذیرش مبتلایان کرونایی را داشته باشند اما ظرفیت پذیرش آن‌ها امشب مشخص می‌شود، با همکاری یکدیگر می‌توانیم روند را کاهش بدهیم در حال حاضر ۴۰ درصد مردم، ۴۲ درصد حمل‌ونقل عمومی، ۴۰ درصد صنوف و بازاریان از ماسک استفاده نمی‌کنند، لذا زمانی کرونا مهار می‌شود که بیش از ۹۰ درصد مردم و مسئولین شیوه‌نامه‌های بهداشتی رعایت شود.

Share this post