مردم شیرینی اقدامات دولت را در سال آینده خواهند چشید

140

مردم شیرینی اقدامات دولت را در سال آینده خواهند چشید

آوای میهن نیوز- معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه نتیجه اقدامات و تلاش‌های دولت سیزدهم در راستای تحولات اقتصادی را در سال آینده شاهد خواهیم بود، گفت: مردم شیرینی اقدامات دولت را در سال آینده می‌بینند و می‌چشند.

محسن رضایی در سفر یکروزه خود به استان زنجان که همزمان با روزهای برگزاری مراسم سوگواری سرور و سالار شهیدان در زنجان انجام شد،

در نشست اقتصادی با استاندار زنجان و معاونان وی، با تاکید بر اینکه  تصویر اقتصادی استانها  در سال آینده، تغییر پیدا می‌کند، افزود: مردم با چشم خود تحول و شکوفایی اقتصادی را شاهد خواهند بود.

وی با تاکید بر اینکه پیش بینی ما این است که  با مالیات هایی که از بسیاری از گروه های مالیاتی گرفته می‌شود، مالیات های دریافتی در سال آینده ۲ برابر شود، تصریح کرد: با راه‌اندازی سامانه‌ای برای مالیات  که در حال انجام است، با جلوگیری از فرار مالیاتی، درآمد خوبی در این بخش حاصل می‌شود .

  معاون اقتصادی رئیس جمهور اظهار داشت: ولی درصد مالیات افزایش پیدا نمی‌کند.

رضایی همچنین  از تهیه سند راهبردی صنعتی کشور با دستور  مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: برخورداری کشور از سند راهبردی صنعتی، از  اهداف این سند است  چون منابع ما محدود است و باید بتوان  با اتکاء به نقشه راه اقتصادی،  اعتبارات لازم را از دل  ظرفیت های  هر منطقه به دست آورد.

 وی تاکید کرد: هم سند راهبردی و هم  نقشه راه اقتصادی کشور، در سطح ملی  تاثیرگذار است و در استان ها نیز باید انجام گیرد.

معاون اقتصادی رئیس جمهور،  از  سفرهای ریاست جمهوری به عنوان یک تصمیم خوب نام برد و‌گفت: با  پیگیری های استانی، می توان  این سفرها را به یک نتیجه مطلوب رساند.

رضایی اظهارداشت: همه تلاش ما این است که مصوبات سفر رئیس جمهور به استان ها، عملیاتی شود.

رضایی با بیان اینکه امسال تصمیم داشتیم  با گام‌های بلندی که در استانها برداشته می شود فعالیت در استان ها را تغییر دهیم، گفت:  با چند اقدامی که  بنا بر ضرورت و مسائل پیش آمده صورت گرفت، منابع ما در تهران کاهش داد.

 وی همچنین با اشاره به اینکه گزارش وضعیت اقتصادی  استان زنجان،  در مجموع رضایت بخش است افزود: کاملا مشخص است که مجموعه مدیریت در این استان، بر اوضاع تسلط دارند و در  ماه‌ها و سال آینده می توانند  در ادامه اقدامات  این دولت، تحولی  در استان انجام دهند.

معاون اقتصادی رئیس جمهور،  با بیان اینکه تسهیلات اختصاص یافته  به استان زنجان در سفر اول  رئیس جمهور نسبت به استان هایی مانند  قزوین  کمتر بوده است،  گفت:  می توان از طریق اختصاص اعتبارات دیگر، آن را جبران کرد.

 رضایی  با تاکید بر پیگیری قطعی این موضوع ، تصریح کرد:  اگر   ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومان  در قسمت های زیربنایی  به استان زنجان کمک شود، جهش خوبی در بخش آب، راه‌آهن و سایر  بخش های این  استان انجام می‌گیرد.

رضایی با بیان  اینکه هرچه اطلاعات و تحلیل ها دقیق تر شود، برنامه ریزی اقتصادی هم بهتر  انجام خواهد شد تاکید کرد: نکته قابل توجه این است که تاکنون برنامه ریزی دقیقی در حوزه اقتصاد برای کشور انجام نگرفته  و با روی کار آمدن هر دولت،  روی چند موضوع خاص متمرکز شده و  سپس نیمه کاره رها شده است.

وی اظهارداشت: به همین دلیل پروژه های نیمه تمام  و  شعارهای خیلی رویایی در دولتهای گذشته اتفاق افتاده است.

 معاون اقتصادی رئیس جمهور، از  تلاش  دولت سیزدهم ،  برای ترسیم  دقیق و منطقی نقشه  راه  اقتصادی دولت  خبر داد و  گفت:  این مهم در  مرکز آغاز شده و در استانها نیز  نقشه راه اقتصادی هر استان را باید به گونه ای  تنظیم کنیم که هیچ طرحی نیمه تمام نماند و عملیات اجرایی طرح ها و بهره برداری از آنها طبق زمانبندی انجام گیرد.

رضایی با تاکید بر اینکه این فعالیت ها باید از یکپارچگی برخوردار و نقش هم افزایی داشته باشند، تصریح کرد:  طرح ها  نباید به صورت جزیره ای که گاهی  اثرات کاهنده روی هم دارند، باشند و نباید مثلاً کشاورزی  محیط زیست را  تخریب کند و محیط زیست مشکلات دیگری را به وجود آورد  و نتیجه آنها ایجاد زنجیره ای از تخریب باشد.

وی با بیان اینکه یکپارچگی این برنامه ها مهم است، افزود: این مهم زمانی اتفاق می‌افتد که نقشه راه اقتصادی داشته باشیم.

 معاون اقتصادی رییس جمهور،  با اشاره به اینکه  استان زنجان هم  باید پیشرانهای خود را معین کند، گفت: هر استان حداقل ۲ یا سه پیشران می تواند  داشته باشد و بیشتر از آن امکان پذیر نیست.

 رضایی با بیان اینکه این پیشرانها باید  نقش هم‌افزایی برای هم داشته باشند تا بتوانند زنجیره ارزش ایجاد کنند، اظهارداشت: به عنوان مثال صنایع بسیار عظیمی در قزوین وجود دارد ولی هیچ ارتباطی با کشاورزی ندارد و این در حالی است که اگر صنایع تبدیلی کشاورزی  قزوین شکل می گرفت، میلیاردها دلار درآمدزایی داشت.

وی گفت: اگر بین صنایع و بخش‌های مختلف  مانند کشاورزی، ارتباط یکپارچه و هم افزایی وجود نداشته باشد، در واقع  بین آنها گسستگی  ایجاد شده و  زنجیره ارزش شکل  نمی گیرد.

 معاون اقتصادی رییس جمهور،  با تاکید بر  اینکه اگر زنجیره ارزشی که به وجود می آید تا مراحل نهایی و تولید محصول برسد، می‌تواند درآمد بالایی داشته باشد، تصریح کرد: زنجیره ارزش از طراحی شروع  و به تولیدات نیمه صنعتی و صنعتی می رسد که البته تبلیغات،  بازاریابی، صادرات و حضور در بازارهای بین‌المللی، مهمتر از نیمه زنجیره ارزش، است.

 رضایی گفت: این زنجیره ارزش وقتی برای محصولات ایرانی، شکل نمی‌گیرد، مانند  سدهایی است که، حتی  بسیاری از  تولیدات نوآوران ما، پشت این سدها می ماند و به بازارهای بین المللی راه نمی یابد.

وی با بیان اینکه در ایران زنجیره ارزش شکل نگرفته است، اظهارداشت: حوزه کشاورزی، معدنی و نیز صنایع ما زنجیره ارزش ندارند و  عمده محصولات ما به صورت خام  صادر می شود و به  کالاهای مصرفی نهایی تبدیل  نمی شود تا ارزش افزوده آن تجمیع شود.

معاون اقتصادی رئیس جمهور، در پایان با اشاره به ارادت خاص و خالصانه مردم ولایتمدار زنجان به سید‌الشهدا و عزاداری های پرشور آنها، گفت: مردم زنجان پرچمدار امام حسین(ع) و پیشرو  در عزاداری ها هستند.

استاندار زنجان خواهان اختصاص اعتبارات ویژه برای استان شد

 استاندار زنجان هم در این نشست اقتصادی، به لزوم حل مشکلات موجود در حوزه اقتصادی در بخش های مختلف از جمله صنایع و کشاورزی در استان،  تاکید و  تصریح کرد: تعیین تکلیف صندوق پیشرفت و توسعه استان،  حل مشکلات دوخطه کردن راه آهن در  ۱۱ کیلومتر واقع  در حوزه استحفاظی تاکستان،  عدم همکاری بانکها،کمبود اعتبارات اختصاص یافته به  استان در مقایسه با سایر  استان ها و  تخصیص غیرکامل آن، از جمله مشکلاتی است که  امیدواریم  با حل آنها گام های بلندی در رفع بیش از پیش  مشکلات استان برداشته شود.

 گفتنی است در این جلسه مقرر شد، ۲ تا سه پیشران در بخش های مختلف مانند صنعت و یا کشاورزی استان، تعیین و روی آن متمرکز شود تا زمینه شکوفایی و تحول در اقتصاد استان را فراهم نماید .

Share this post